User testing voor Haagse Hogeschool (HHS)

User testing voor Haagse Hogeschool (HHS)

“In de Haagse Hogeschool (HHS) in Den Haag, Nederland kunnen studenten die werken een bijkomende ICT opleiding volgen. In hun 5e semester hebben ze een module “Research & Trends”.  Howest Onderneemt! is opdrachtgever voor 1 studentengroep. Ze maken een prototype van een app of website om studentondernemers uit Howest samen te brengen.”

Wij Netwerkeconomie studenten hadden de kans om de functionaliteit van hun applicatie te mogen testen. De bedoeling was dat we hun applicatie uitprobeerden en eventuele verbeteringen/fouten vermelden, zodat de studenten van Den Haag de applicatie gebruiksvriendelijker kan maken.

Uit resultaat bleek dat het programma qua design tip top in orde was, maar hier en daar waren er nog gebreken. Deze werden doorgegeven aan de studenten.

De sessie was voor ons studenten NetwerkEconomie handig om een eerste ervaring te krijgen met user testing (het uitproberen van applicaties,…) en aan de hand daarvan positieve of negatieve feedback te geven aan de ICT’ers, wat we later op werkvlak ook gaan moeten doen.

Howest Hoge School West-Vlaanderen: https://www.howest.be/nl

Haagse Hogeschool (HHS): https://www.dehaagsehogeschool.nl/

Design isn’t finished until somebody is using it.

Brenda Laurel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *