De potentiële impact van artificiele intelligentie op onze samenleving en arbeidsmarkt

De potentiële impact van artificiele intelligentie op onze samenleving en arbeidsmarkt


Verdieping in de Toekomst: Reflecties op het Financieel Forum West-Vlaanderen 2023

Datum: 17 november 2023

Gisteravond bevond ik me te midden van de boeiende wereld van artificiële intelligentie tijdens het event van het Financieel Forum West-Vlaanderen. Georganiseerd door vooraanstaande experts, bood het event een diepgaande duik in de potentiële impact van AI op onze samenleving en arbeidsmarkt.

De Verstoring door AI:

Docent Yves Moreau trapte af met zijn inzichten over “De verstoring door AI.” Hij nam ons mee op een reis door de explosieve groei van generatieve AI, met verbazingwekkend mensachtige prestaties. Zijn woorden over de mogelijkheid van Artificial General Intelligence (AGI) en de angst voor mogelijke bedreigingen voor de mensheid waren zowel fascinerend als alarmerend. “Hebben we de keuze om al dan niet de steeds meer geavanceerde AI toe te passen?”

Een Controversiële Quote en Beeldspraak:

Een opvallende quote die de discussie aanwakkerde: “40% van de mensen staat afkerig tegenover AI.” Dit zette de toon voor verdere overwegingen over de acceptatie en ethische overwegingen rondom AI. In mijn gedachten werd AI in 2023 vergeleken met de revolutie van het wiel in 3500 voor Christus, een kracht die ons leven op zijn kop zet.

Dompel je onder in AI: Jobs verschuiven, nieuwe rollen ontstaan:

Deel twee, gepresenteerd door Dennis Houthoofd en Jonathan Maes, bood een kijkje in de veranderende dynamiek van de arbeidsmarkt. Terwijl nieuwe functies zoals AI-auditors opkwamen, namen machines routineuze taken over. Het was een wake-up call voor de verschuivingen die we kunnen verwachten en de noodzaak voor werknemers om hun focus op menselijke aspecten te leggen.

De vraag die blijft hangen is: welke samenleving willen we creëren te midden van deze AI-revolutie? Drie tips voor het navigeren door deze verandering: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, omarm verandering en blijf ethisch bewust.

Een speciale dank aan de sprekers, het Financieel Forum West-Vlaanderen en alle deelnemers. Het was niet alleen een avond vol kennis, maar ook een blik op de toekomst die we gezamenlijk vormgeven. Laten we deze dialoog voortzetten en de brug slaan tussen technologische vooruitgang en menselijke waarden. De toekomst is hier, en het is aan ons om deze met open armen te verwelkomen. 🌐🤖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *